Sunday, April 10, 2011

Oh you beautiful, beautiful NepalIndre Thamel, dette er centrum af Kathmandu. Hmm en kort beskrivelse af omårdet, må være en masse larm, støv, mange turister, mange turist/souvnier boder, hornstøj fra uendelig mange forbikørende biler og motorcykler i en virkelig smal gade .. og nævnt jeg larm?De her findes så over det hele. En eller anden form for cykeltaxier. De er meget hyggelige og eksotiske at blive kørt med. Men første (og sidste) gange jeg gjorde det, fik jeg bare så dårlig samvittighed. Det faktum at blive kørt af utrolig tynd og spinkel nepaleser, gjorde at jeg endte med at give ham dobbelt så meget af hvad det kostede. hehe. Tænker, det må virkleig være et tungt stykke arbejde at have, så jeg takkede nej de fleste gange de spørger. Dog er et nej tak, ikke nok. Så snart man tilfældigvis for øjenkontakt med dem, så er de svære at slippe af med. Mærkeligt nok lagde jeg mærke til, at når man høfligt afviser, så bliver de fleste hængende, men når man ignorerer så smutter de.Indre Thamel. Hér ses en masse håndlavede pashminatørklæder
.
Der var festival i Kathmandu, hvor hinduguden Shiva blev fejret. Her bliver der solgt små traditionelle håndlavede vindmøller lavet af papir.
Ved Pashupatinath templet. Yderst til højre, lidt ned i bunden. Dér hvor man kan ane en smule røg. Det er røg fra et afbrændt afdødt menneske. I hinduismen har man det overgansgritual, når man dør, skal man lægges ned og brændes, hvor ens nærmeste ser på. Ved Pashupatinath templet. Idet det var guden Shivas fødselsdag, var der forbudt adgang for ikke-hinduister. Læg mærke til folk der passerer dalen. Det er en religiøs hinduistisk ritual for renselse. Meget nuttet og smuk hinduistisk pige. Læg mærke til de smukke øjne!Ham her -  hinduistiske Sadhu, stoppede op og kiggede på mig. Vi stod begge og gloede bogstavelig talt på hinanden i over 20-30 sekunder, really akward moment. hehe Men så brudt jeg altså tavsheden og spurgte om jeg måtte tage et billede, og det fik jeg lov til! :)Festival i Kathmandu. Den hinduistiske gud Shiva's fødselsdag. Der var fest og farver, og gaderne var proppet. Der var også scene hvor folk sang religiøse, traditionelle sange til guden Shiva.Jeg må hilse og sige, at hvis du skal til Nepal, så må du for Guds skyld også tage en smut til Pokhara! Der over er der noget af det mest smukkeste natur. Synes egentlig billeder underestimerer dens skønhed. Wow!En hinduistisk kvinde giver penge til hinduistisk gud.Tvillinger, bror og mor!Nepalesisk kunster
Her er det en hellig aften. Fik ikke helt fandt i den lange ende, men fandt ude af at i Nepal havde man hellige aftener hver uge. Og hver gang der var en hellig aften så skulle man være fin i tøjet, gaderne vil være udmsykket med sterinlys og man delte små godter og søde sager til børn. Virkelig hyggeligt!Det her er ved Swayambhunath templet. De er gigantiske i virkeligheden! Nedenunder var der folk der udviste respekt til disse statuer ved at gå i knæ. Fattige gamle damer, tigger ved Swayambhunath templet. 


Bedstevenner


Ved the monkey temple.
Vi sluttede af med at tage til den såkaldte "Monkey Temple", som log paa toppen af en meget stejl bakke, midt i byen. Vejen derop var lidt hård, idet den var fyldt med uendelige mange trapper. Men det var det værd, for der var næsten lige så mange aber. De var utrolige tætte på os, og med lidt mad i hånden var de ekstra tætte. Dog virkede de overhovedet ikke farlige, tværtimod. Der vi nået oppe på toppen, var udsigten ubeskrivlig smukt!

3 comments:

Alexia's Blog said...

Sikke nogen fantastiske og flotte billeder :)

Rigtig spændende!

TheBeliever said...

Tusind tak! :)

EvA said...

That's so interesting to watch these photos! thanx! I always wanted to visit Nepal!